torsdag 1. oktober 2015

Pizza med italiensk salami


Vi reiser mye mer nå en før og samtidig som verden blir mindre blir smakene vi kan få tak i her hjemme flere. I dag finnes det et utvalg av salamier, pølser og skinker å finne i de fleste butikker og går du til noen av de virkelig store har du så mye å velge i at det lett kan bli litt vanskelig å bestemme seg.

Men selv om vi i dag kan få tak i det meste her i butikkene i Norge er det noe eget og spesielt med det du får tak i når du er ute og reiser og kan handle i små spesialiserte butikker og velge blandt lokale produkter...

Nylig var jeg i Roma og noe av det kjekkeste å ta med hjem fra Italia må være salami! Jeg var blant annet innom en liten delikatessebutikk som hadde spesialisert seg på pølser, skinker og oster.

Vi kom til butikken i siestaen
og møtte en nesten stengt dør, men med hjelp av iherdig gestikulering, smil og litt smiger slapp vi inn i butikken....

Volpetti testaccio gastronomi- og delikatessebutikk ligger i Via Marmorata 47 og her er det vanskelig å ikke bruke litt av reisebudsjettet hvis du er glad i mat. Jeg kom ut av butikken med flere salamier, oster og litt annet spennende som de hyggelige italienske ansatte kom frem med.

Salamiene som jeg har brukt på denne pizzaen heter Salami Fereoli, Gino & figlio og Salame di Cinta Senese begge glimrende salamier med masse smak og som gjør seg fantastisk bra på pizza! Men du kan helt fint finne en salami du liker i butikken her i Norge - det finnes masse med god smak her også! Men finn gjerne en med mye smak - og velg den du liker best - da er du sikker på at du vil like pizzaen også!
Start med å lage en god pizzabunn og en god pizza pesto.

I tillegg trenger du:

Charlottløk
Gode oliven
God italiensk salami
Ost
Parmasan 
Frisk oregano

Når du har satt pizzadeigen til heving skjærer du tynne ringer av løken og av olivenen. Husk at dette skal bli en italiensk pizza - du trenger ikke veldig mye fyll.

Smør et tynt lag pesto på pizzabunnen og strø charlottløk og oliven over. Skjær salamien din i så tynne skiver som du klarer og fordel dem ut over pizzaen. Topp pizzaen med den osten du foretrekker på pizza, men ikke fall for fristelsen å bruke for mye ost - det er nok med ett lite dryss. Bruker du for mye ost får du ikke den sprøe lette italienske pizza du her er på jakt etter.

Stek pizzaen i forvarmet ovn på 220 grader i ca 10 minutter. Hold ett øye med pizzaen de siste minuttene. Du kan gjerne sette på grill på slutten av steketiden, men pass på - snur du ryggen til litt for lenge kan den lett bli brent. Pizzaen skal være gylden og sprø på toppen.
Ta pizzaen ut av ovnen og over på et serveringsbrett. Rasp parmasan direkte over pizzaen og dryss på ferske skudd fra oreganoen.

Prego!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar