søndag 11. oktober 2015

Eltefrie rundstykker

I denne varianten av eltefrie rundstykker har jeg laget en deig som er litt fastere enn deigen normalt sett er når jeg lager eltefrie varianter av brød og rundstykker. Grunnen til det er at jeg hadde lyst til å kunne forme rundstykkene litt mer slik som en gjør når en baker vanlige rundstykker.

Eltefrie rundstykker er utrolig godt, men selv om det er superenkelt å lage krever det at du på forhånd har planlagt det du ønsker å lage - du må nemlig begynne dagen før med å bruke noen minutter på å  røre sammen deigen.

Du trenger:

350 gram hvetemel
50 gram sammalt hvete
100 gram siktet rugmel
50 gram sammalt rugmel, grovmalt
0,5 ts tørrgjær
1/4 ts salt
1 ts akasie honning
1 ss solsikkeolje
4 dl temperert vann
Ha alle de tørre ingrediensen i bakebollen og rør dem sammen. Lag deretter en grop i det tørre der du heller temperert vann, olje og honning. Rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Denne deigen blir fastere en mine vanlige eltefrie blandinger men litt mer klissete en en vanlig gjærdeig. Det er heller ikke i denne varianten nødvendig å elte deigen, men pass på at du får rørt inn alt melet i deigen.

Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på kjøkkenbenken natten over.
Strø godt med mel på bakebordet ditt og hvelv deigen ut på bordet. Del deigen i 12 emner og rull emnene til rundstykker som du setter på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk rundstykkene med et rent klede og sett dem til heving på en varm og lun plass. La dem etterheve ca. 2 timer.

Pensle rundstykkene - jeg har denne gangen penslet dem med melk - og stek dem på 225 grader i 15 minutter. Avkjøl rundstykkene på rist.

Rundstykkene smaker fortreffelig med litt eplesyltetøy, eller med bri og honning.

Rundstykker som ikke spises med det samme kan fint fryses. La rundstykkene tine i romtemperatur og varm dem i ovnen ved 200 grader i noen minutter. De vil da fremstå som nybakte.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar