mandag 21. september 2015

Hjemmelaget tomatsuppe



Nå sniker høsten seg innpå og da er det deilig med gode og varmende supper. Jeg tror tomatsuppe er populært i alle hjem med små barn og det trenger slett ikke være en ferdigpose-suppe for at det skal gå raskt og lage. Denne tomatsuppen lager du på under en halv time og den er full i næringsrike grønnsaker og gode smaker!

Til ca. 3 liter tomatsuppe trenger du:

8-10 charlottløk
3 gulrøtter
1 paprika
4 fedd hvitløk
2 ss smør til steking
2 ss hvetemel
2 bokser hakkede tomater
1,5 l vann
2 buljongterninger
2 dl melk
1 liten neve fersk oregano
1 liten neve fersk basilikum
salt
pepper


Start med å hakke opp løk, gulrøtter, paprika og hvitløk og fres grønnsakene gylne i smør i en stor gryte. Når grønnsakene er blanke drar du gryta av varmen en liten stund mens du tilsetter hvetemel. Bland hvetemelet godt med grønnsakene før du tilsetter hakkede tomater, vann og melk. Dra gryten tilbake på varmen og kok opp. Tilsett buljong, oregano og basilikum.

La suppen småkoke i ca. 15 minutter. For å få suppen jevn lar du stavmikseren gå oppe i gryta en liten stund - her må du finne ut hvordan du (eventuelt barna) liker det best - la stavmikseren gå til du er fornøyd. Smak til med salt og pepper.

Server med et godt helkornbrød.