fredag 30. oktober 2015

Pizza med artichoke, cherrytomater og serranoskinke

Pizza kan varieres nesten i det uendelige, men alle hjemme hos oss har sine favoritter som kommer på ønskelista når det er pizzakveld...

En slik favoritt er tynn italiensk pizza med artichoke, cherrytomater og serranoskinke, toppet med parmesan og basilikum - Jeg tror den pizzaen er noe av det beste jeg får! Og den er også ynglingspizzaen til vår mellomste på 9 år. Sammensetningen er kanskje ikke så ny eller unik, men vi har allikevel funnet vår variant som til stadighet kommer på bordet og som mange ganger serveres hvis vi har pizza på menyen når det kommer gjester.

Start med å lage en god pizzabunn og pesto til pizza.

I tillegg trenger du:

Hermetisk artichokehjerter
Cherrytomater
Ost - gjerne mozzarella, eller en annen ost du liker på pizza 
Parmasan
Seranoskinke
Basilikum

Del artichoke-hjertene i passe store båter og cherrytomatene i to før du dekker pizzabunnen med et tynt lag pesto. Fordel artichoke-hjertene ut over pizzaen og strø deretter revet ost.  Legg deretter på halve cherrytomater med kuttflaten opp. Når de halve tomatene legges med kuttflaten opp vil de beholde det meste av væsken, slik at de ikke gjør pizzabunnen våt. I tillegg vil tomatene grilles i ovnen i stede for å kokes når de legges på toppen av osten.

Stek pizzaen på 220 -250 grader i ovnen i 10 minutter. Se etter på slutten av steketiden om pizzaen er gylden og crispy på toppen - Trenger den mer tid i ovnen kan du sette på grillen de siste minuttene, men hold ett øye med pizzaen, det er fort gjort å få en pizza med brente kanter... 

Ta pizzaen ut av ovnen og direkte over på en serveringsplate. Rasp litt parmesan over pizzaen. Fordel serranoskinke og en neve basilikumblader jevnt utover og pizzaen er klar til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar