lørdag 31. oktober 2015

Harissa

Harissa er en nord-afrikansk chilli-paste som kan brukes til mange retter. Harissa passer helt nydelig som tilbehør til grillet kjøtt, særlig lammekjøtt og kan også brukes som marinade. Vi bruker også en teskje eller to harissa når vi lager chrispy chicken - kanskje ikke så vanlig, men vi synes det gir chrispy chicken litt ekstra futt :)


I følge wikipedia har harissa sitt utspring fra Tunisia etter den spanske okkupasjonen mellom år 1535 og 1574. Det finnes en haug med oppskrifter og de varierer i forhold til hvor i nord-Afrika man befinner seg.


Du trenger:

32 tørka chili
8 fedd hvitløk
6 ss extra virgin olje
2 ts korianderfrø
2 ts kuminfrø
1 ts karvefrø
2 ss saft fra fersk lime
1/2 ts maldon salt





Legg chilien til bløt i varmt vann. Vi pleier å koke opp vann i vannkokeren og helle det over. La chilien ligge ca. 30 minutter i bløt. Knus krydder i en morter og tilsett chili og hvitløk i morten mens du knuser alt til en jevn masse. Tilsett olje og lime og bland alt godt. 

Oppbevar harissaen på et lite glass toppet med et lite lokk med extra virgin oil for bedre holdbarhet.

Dette blir garantert en smakfull og sterk opplevelse! Enjoy!