tirsdag 6. oktober 2015

Pasta alfredo med røkt ørret

Raske middager er påkrevd her i huset, særlig på de dagene der guttas treninger begynner tidlig og gjerne er fordelt videre utover kvelden. Når du kommer hjem fra jobb under en time før første guttungen skal kjøres på en aktivitet sier det seg selv at du må ha noen raske middager som kan stå på bordet i løpet av kort tid. Du lager alfredo-sausen like raskt, hvis ikke raskere enn tiden det tar å koke pastaen, og med røkt ørret (eller laks) til får man i tillegg med litt fet fisk i kosten...


Alfredo-saus er en italiensk klassiker - den er meget enkel, men smaker fantastisk! I en saus som denne med så få ingredienser er det selvsagt viktig at du bruker gode ingredienser og jeg anbefaler at du kjøper et stort stykke god parmesan som du selv rasper opp når du skal lage denne sausen.

Du trenger:

Linguini, tagliatelle ol.
200 gram røkt ørret i skiver
100 gram smør
100 gram raspet parmesan
1-2 dl fløte
Salt og hvit pepper

Kok opp en stor gryte med vann og kok pastaen etter anvisningen på pakken. Smelt smøret i en gryte og tilsett fløte. Varm opp og la blandingen småkoke noen minutter før du tilsetter raspet parmesan. Rør til parmesanen har smeltet og smak til med salt og hvit pepper.

Sil godt av pastaen og ha den tilbake i gryten, hell alfredo-sausen over og bland godt slik at sausen kleber seg til all pastaen. Skjær ørreten i strimler.

Fordel tagliatellen i serveingsskåler og og server med det sammen med revet parmesan, nykvernet hvit pepper og røkt ørret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar