lørdag 17. oktober 2015

Kylling i grønn thai curry

Vi liker å lage thaimat året rundt og ofte setter vi på musikk som gjenspeiler det vi har tenkt å lage. Dersom du setter på litt tradisjonell thaimusikk gir det en god stemning på kjøkkenet. Du får på denne måten den ene foten i Thailand og den andre på kjøkkenet ditt i Norge.

Denne grønne kylling curryen har masse smak, men er ganske mild. Den passer derfor godt hvis du skal introdusere barn for thaimat.

Til 5 personer (2 voksne og 3 barn) trenger du:


4 kyllingfileter
1 bunt asparges
150 g sukkererter
2 ss brunt sukker
400 ml kokosnøttmelk
4 vårløk
2 lime
8 stk Kaffirlimeblad
1 ss hel svart pepper
1 stor rød chili
3 ss grønn thai curry

Skjær kyllingen i passe strimler og surr kjøttet i en wok med litt olje på forholdsvis sterk varme. Rør om av og til slik at du ikke svir kjøttet i bunnen. Når du ikke lenger kan se rå områder på kyllingstrimlene kan du tilsette grønn thai curry og la det putre sammen i ett minutt. Tilsett kokosnøttmelk, en rød chili skåret i skiver, kaffirlimeblader, vårløk og sukker. Rasp et tynt lag av det ytterste grønne på limen oppi wok'en. Tilsett deretter saften fra en hel lime (den andre limen skal brukes til garnityr).

Knus de hele pepperen i en morte og tilsett i wok'en. Knekk av aspargesene der hvor det bryter naturlig når du bøyer på den. Dette er for å slippe det hardeste området som er bunnen. Tilsett sukkererter og asparges når det er noen minutter igjen til maten skal serveres.

Server cyrryen med nudler eller jasminris, bruk limebåter, korianderblader og basilikumblader til garnityr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar