fredag 30. oktober 2015

Pizza med pære, gorgonzola og italiensk pølse

Vi synes alltid det er spennende å prøve noe nytt på pizzaen, og for ett års tid siden begynte vi å prøve ut en kombinasjon med pære og blåmuggost. Det er en spennende kombinasjon og kanskje ikke den mest barnevennlige pizzaen, men 5-åringen vår synes den er god - de to andre velger heller andre varianter...


Vi fant ut at det passer bra å kombinere den kraftige gorgonzolaen og den søte pæren med en smakrik og litt salt pølse. Det varierer litt med hvilke type pølse vi bruker, men det må være av den rå typen - og gjerne med litt mye smak. Hvis du får tak i faste pærer, enten fra treet hjemme i hagen eller i butikken, er disse best og gir ikke så mye væske på pizzaen, men den vanlige litt bløtere sorten som ofte er i butikken går også bra. Hvis du er skeptisk til å ha blåmuggost på pizza eller synes gorgonzola er for kraftig kan du prøve med litt mildere varianter som for eksempel castello.

Først lager du pizzabunn og en pizzasaus du liker. Vi synes det passer fint med pesto til denne pizzaen. I tillegg til vil du trenge:


Gorgonzola
Pære
Siciliana picante pølse
Sjalottløk
Oregano
Ost

Ta skinnet av de rå pølsene og lag små kjøttboller av pølsekjøttet. Du trenger ikke så mye pølse - en pr. pizza er nok. Kjøttbollene lager du så små at de blir ferdig stekt i ovnen samtidig som du steker pizzaen.


Bruke en skarp kniv eller en ostehøvel til å skjære tynne skiver av pæren. Start på toppen av pæren og skjær fine runde pæreskiver. Hvis du klarer å skjære den tynt vil du antagelig ha nok pære til en pizza når du kommer ned til kjernen.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn pizzabunn og fordel en spiseskje pesto over. Skjær charlottløk i tynne sirkler og fordel dem over pestoen. Legg deretter på kjøttbollene, pæreskivene og bryt gorgonzolaen i små biter som du strør over. Topp pizzaen med ost. Du trenger ikke så mye ost på denne pizzaen da også blåmuggosten vil smelte og flyte utover.

Stek pizzaen i ovnen på 220-250 grader i ca. 10 minutter. Ha gjerne på grillelementene på slutten av steketiden, men hold litt øye med pizzaen på slutten slik at den ikke blir brent.


Hvis du inviterer på pizza er det fint å lage noen pizzaer av hver sort. Alternativer kan være Thai pizza med kylling og cachewnøtter,  Pizza med italiensk salami og Pizza med artichoke, cherrytometer og serranoskinke.

Prego!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar