lørdag 17. oktober 2015

Grønn thai curry


Det finnes mange oppskrifter på grønn thai currypaste, dette er en vi liker godt og bruker en del. Curryen er av det milde slaget, men det kan alikevel være viktig å smake til det sterke i curryen slik at det ikke blir for sterkt, særlig dersom du f.eks skal servere dette til barn eller til sarte ganer.

Det er mange som mener at dersom det mange ingredienser i en oppskrift så er den vanskelig og alt for komplisert. En annen ting jeg hører av og til er at mange av ingrediensene ikke er så lette å få tak i. Hovedjobben når du skal lage denne curryen er å rense og hakke opp ingrediensene. Hvis du ønsker å gjøre det enkelt å lage curryen, eller du har dårlig tid, kan du enkelt og greit bruke en stavmikser, and you're done! Den andre påstanden om at det er vanskelig å få tak i enkelte ting er for så vidt sant, men det er mulig å bytte ut de ingrediensene du ikke finner med varer som du finner i vanlige butikker. Vi pleier av og til å bytte ut:
  • Gapi/rekepasta <=> litt salt eller fiske saus
  • Galangal <=> ingefær
  • Thai basilikum <=> vanlig frisk basilikum
  • Frisk sitrongress <=> sitrongress i vann på glass
Du trenger:

1 god håndfull frisk koriander
1 god håndfull frisk basilikum
8 fedd hvitløk
3 cm ingefær
8 lange grønne chili
2 ss fish sauce
2 ss olivenolje
1 ss gapi/rekepasta
2 stilker sitrongress
1 ss cuminfrø
1 ss korianderfrø
2 stk korianderrot
3 sjarlottløk

Rens ingefær, hvitløksfedd, sitrongress og sjarlottløk og knus dem til en paste med morten, eventuelt kan du skjær dem opp i biter og legg dem i en beholder som det er lett å bruke stavmikseren i og kjør stavmikseren på curryen til du får en passe paste. Knus koriander- og cuminfrø med morter og tilsett sammen med alt det andre. Hell resten av ingrediensene sammen med pasten og bland godt. Hvis du bruker stavmikser er det ikke nædvendig å kjøre curryen helt jevn, den kan godt ha litt biter.   

Så enkelt lager du en grønn thai curry som nå er klar til bruk i en mengde spennende retter, f.eks kylling i grønn thai curry.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar