tirsdag 15. februar 2022

Stekt surdeigsstarter med hvitløk og timian

De siste to årene, under pandemien, har familien vært mer hjemme og hatt noe mer tid til prosesser på kjøkkene som går over lengre tid. Blant annet har vi i lange perioder av gangen hatt en surdeig gående. Vi har hatt den på kjøkkenbenken og den har pleid å få mat en gang i døgnet. 

Vi liker ikke å kaste mat og fant raskt ut at vi måtte prøve å finne noe vi kunne bruke surdeigsstarteren til selv når vi ikke skulle lage surdeigbrød. Ett av bruksområdene vi fant var å steke surdeigstarteren som en form for pannebrød. 

Stekt surdeigsstarter har blitt populær kveldsmat for både liten og stor og den kan varieres alt etter hva du har tilgang på av urter og krydder. En av favorittene har blitt stekt surdeigsstarter med hvitløk og timian. 

Til et lite "brød" trenger du

  • Surdeigsstarter som er klar for mating
  • Olivenolje
  • Hvitløk
  • Frisk timian
  • Maldon salt

Finn frem en liten stekepanne og ha litt olje i pannen og sett den på middels til sterk varme. Finhakk litt hvitløk, eller bruk ferdig most hvitløk, og stek det lett sammen med oljen. 

Hell det du ikke skal bruke videre av surdeigstarteren over i stekepannen og strø litt maldonsalt over deigen. Finhakk litt timian og strø over. 

La surdeigstarteren steke til den har blitt gylden på undersiden og har stivnet litt på oppsiden. Snu brødet og la det steke videre på andre siden til det er gyldent. Surdeigstarteren trenger litt steketid for å bli gjennomstekt, så det er bedre å skru ned varmen og heller steke litt lengre...  

Når brødet er ferdig stekt legges det over på en skjærefjøl og deles i passe biter. Stekt surdeigsstarter med hvitløk og timian smaker absolutt best helt nystekt så det er bare å dele opp og spise! Vi pleier å dele brødet som en pizza slik at alle kan forsyne seg med en liten trekant nystekt surdeigstarter. 

 1 kommentar: