søndag 1. november 2015

Nanbrød med koriander og hvitløk

Det jeg liker aller best når jeg skal spise nanbrød er å brekke av en bit og bruke den til å få med den siste gode indiske sausen som er igjen på asjetten. Mykt deilig og smaksrikt nanbrød med en enda mer smaksrik curry på, det kan nesten ikke bli bedre en det!

Nanbrød smaker nydelig og er for oss naturlig tilbehør til mye av den indisk-inspirerte maten.
Brødene er enkle å lage selv og raske å steke når det nærmer seg at resten av maten er klar til servering.

Til 8 nanbrød trenger du:


1,5 dl yogurt naturell
0.5 dl mat-fløte (kan erstattes med melk)
1 dl melk
20 gram fersk gjær
400 gram hvetemel
2 ts sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts salt

100 gram smør
4 fedd hvitløk
Fersk koriander

Varm forsiktig opp fløte, melk og yogurt til ca 37 grader. Tilsett gjær og rør denne ut i væsken.

Sikt mel over i en bakebolle og tilsett sukker, salt og bakepulver. Bland de tørre ingrediensene før du tilsetter den lunkne væsken. Elt deigen til du har en glatt og smidig deig - ca. 10 minutter. Juster med mel eller yogurt ved behov. Dekk bakebollen med et rent klede eller plast og la deigen stå til heving i ca. 2 timer.

Når det nærmer seg steketid smelter du 100 gram smør og heller dette over litt finhakket koriander og finhakket hvitløk. Strø mel på bakebordet og del deigen i 8 emner. La de emnene du ikke jobber med være dekket til slik at de ikke tørker ut. Kjevle emnene ut til til passe nanbrød, 3-4 mm tykke, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Vi lager nanbrødene litt ovale - vi får da plass til to brød på hvert stekebrett. Pensle brødene med det smaksatte smøret, pass på å få med litt av korianderen og hvitløken på hvert brød.

Stek brødene på 220-250 grader med varmluft i ca. 5 minutter til de er gyldne og fine. Legg brødene på en rist og oppbevar dem under et klede til de skal serveres. Brødene smaker utrolig godt når de kommer rett fra ovnen, så pass på timingen :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar