søndag 1. mai 2016

Hjemmelaget kylling-ramen

Denne oppskriften på kylling-ramen er etter inspirasjon av David Chang i netflix serien "The mind of a chef". David Chang er noodle spesialist og eier en populær resturantkjede i USA som heter Momofuku. Chang pleier å legge nudler i bunnen av skålen for deretter å lage lag på lag med sjømat, kjøtt, grønnsaker m.m opp i høyden og avslutter med å helle på en suppe.

Denne retten ble kjempegod og med hjemmelaget ramen nudler ble dette en spennende smakskombinasjon med hvitløk, ingefær, kylling og japansk fermenterte soyabønner og sopp (miso).

En av signaturene til Chang er et bløtkokt egg som legges på toppen av alt det andre spennende som er i denne retten, og hvor han lager en liten rift i egget slik at plommen siver ut rett før servering.


Til fem gode porsjoner trenger du:
Ramen nudler

Kylllingsuppe:
1 hel rå kylling
6 fedd hvitløk
4 cm ingefær
6 ss soyasaus
4 ss riseddik
5 dl kyllingkraft
Miso paste til 5 dl vann
10 tørkede shitakesopp
Til graniteringen:
8-10 østerssopp
5-6 vårløk
10 små kvaster gressløk
5 egg 
Start med å legge shitakesoppen i bløt. Den skal ligge bløt i minst 30 minutter. Vår erfaring er at den trenger lengre tid i bløt en det som står i annvisningen.

For å sikre deg en saftig og mør kylling trekker du kyllingen i en gryte med vann. Ha i litt salt og pepper i vannet og la hele kyllingen trekke til kyllingkjøttet er ferdig. Hvor lang tid dette vil ta er avhengig av hvor stor kylling du har kjøpt. Legg kyllingen til side og la den ligge og hvile.

Kraften i fra kyllingen skal brukes videre som suppe. Finhakk hvitløk, ingefær og surr i en gryte på middels sterk varme i 1-2 minutter. Finn frem en sil og sil kraften i fra kyllingen oppi gryten med ingefær og hvitløk. Spe på med soyasaus, riseddik, miso og shitakesopp. La det få et oppkok.

Trekk 5 egg inntil de er bløtkokte. Her er timingen viktig siden eggene skal være klare akkurat samtidig som middagen er ferdig og klar til servering.  Tips til å få egge ditt akuratt slik du ønsker kan du finne på "Kunsten å koke et egg".

Skjær opp østerssoppen i lange, passe tykke strimler og vårløken i passe biter (1-2cm).

Partér kyllingen i passe deler og ha på litt salt og endel pepper. Grill kyllingen på grillen for å få fin farge og litt grillsmak. Dette kan gjøres rett før servering.

Finn frem en dyp suppeasjett og legg ønsket mende hjemmelagde nudler i bunnen på skålen. Pynt på toppen med kyllingbiter, shitakesopp, østerssopp og vårløk. Skrell forsiktig det bløtkokte/smilende egget. Hell over passe mengde med kraft/suppe og legg egget på toppen. Husk å lage et lite snitt i egget slik at plommen renner utover og inn i skålen. Pynt med et kryss av gressløk på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar