lørdag 28. mai 2016

Hvit pizza med salsiccia, fennikel og aubergine


Hvit pizza er utrolig godt, og mildere smaker kommer bedre frem en på de tradisjonelle pizzaene med pesto eller tomatsaus. I denne varianten kommer smaken av fennikel og rosmarin godt frem sammen med de mildere smakene av aubergine og sjampinjong.


Vi har brukt hjemmelaget italiensk salsiccia pølse når vi har laget denne, men du kan selvsagt bruke en rå salsiccia eller en annen pølse med fennikelsmak fra butikken.

Vi har i tillegg til de ingrediensene du finner under brukt vår egen hjemmelagede pizzabunn
og rosmarinolje.

Til fyllet til en pizza trenger du:

Hjemmelaget italiensk salsiccia pølse (eller tilsvarende rå pølse kjøpt i butikken)
Fenikkel
Sjampinjong
Aubergine
Mozzarella

Til den hvite sausen trenger du:

1 dl Crème fraîche
3-4 fedd hvitløk
1 ss finhakket rosmarin

Start med å lage pizzabunn. Mens den hever klargjør du den hvite sausen og fyllet til pizzaen.
Finhakk hvitløk og rosmarin og bland det med Crème fraîche. Sett den hvite sausen i kjøleskapet til pizzabunnen er ferdig.

Lag små kjøttboller at den rå salsiccia pølsen og skjær tynne skiver av sjampinjong, fennikel og aubergine. Ikke bruk for mye av grønsakene - det skal bli en tynn italiensk pizza.
Ha litt rosmarinolje i en stekepanne og stek aubergine-skivene i oljen og ha på litt pepper.

Legg et tynt lag hvit saus på pizzabunnen og fordel pølsekjøtt, fennikel, sjampinjong og den stekte auberginen jevnt ut over pizzaen. Strø til slutt litt mozzarella over pizzaen og stek den i ovnen i 10-12 minutter på 220-250 grader. Sett gjerne på grillelementene på slutten av steketiden, men pass godt på slik at pizzaen ikke blir brent.

Ta pizzaen ut av ovnen og drypp litt rosmarinolje og noen kvister rosmarin jevnt ut over pizzaen. Server med det samme.