mandag 9. mai 2016

Pizza med grillet ytrefilet og gorgonzola

I dag klarte vi rett og slett ikke å bestemme oss for om vi skulle lage biff med en god gorgonzolasaus eller om vi skulle lage pizza. Resultatet ble pizza med grillet ytrefilet og gorgonzola. Utrolig godt og veldig smakfult!


Vi valgte å grille ytrefileten på grillen for å få en fin grillskorpe og la kjøttet på pizzaen etter at den var stekt. På den måten får du biffsmaken fint frem og du kan selv steke biffen slik du liker den best.

I tillegg til toppingen trenger du pizzadeig og vår røde pesto til pizza.

Til toppingen trenger du:

150 g ytrefilet av storfe
50 gram gorgonzola
100 g bacon
2 sjarlottløk skjært opp i ringer
Ost
Timian til garnityr
Salt/pepper

Lag en enkel og god pizzadeig, og kjevle den ut til passe tykke pizzabunner. Husk at det er utrolig fint å ha halvstekte pizzabunner i fryseren. Lag derfor en vanlig pizzadeig og stek pizzabunnene du ikke skal spise med det samme i fem minutter før du fryser dem. Da kan du ta bunnene opp fra fryseren, ta på ønsket pesto og topping og ha pizza klar like raskt som pizza fra frysedisken - bare så utrolig mye bedre!

Fordel vår røde pesto på pizzabunnen og skjær opp bacon og
sjarlottløk i tynne strimler. Fordel løk og bacon jevnt ut over pizzaen. Del gorgonzola i terninger og legg dem på pizzaen. Strø ost av ønsket type over til slutt. 

Stek pizzaen på 220 grader i forvarmet ovn til osten bobler og er gylden. Bruk gjerne grillelementene mot slutten av steketiden.

Mens pizzaen er i ovnen har du salt og pepper på ytrefileten og steker den på grillen på god varme. Stek fileten slik du selv liker den best. Husk at den skal ha tid til å hvile litt etter at den er grillet og før du skjærer den opp.

Ta pizzaen ut av ovnen og dryss noen kvaster timian over den. Skjær ytrefileten i så tynne skiver du får til og fordel dem jevnt ut over pizzaen.

Server gjerne med et bedre glass vin og nyt smaken av pizza, biff og gorgonzola!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar