fredag 13. mai 2016

Krydret rabarbra- og jordbærchutney

Vi er akkurat i starten på et utrolig deilig halvår med masser av frukt og bær i hagen og ute i skogen. Første ut i hagen hos oss er rabarbra, og selv om den ikke har kommet så veldig langt avgårde enda så fikk jeg skåret en del stilker til en chutney, men jeg måtte robbe både vår egen og naboens hage! Heldigvis har vi snille naboer som ikke bruker alt av sine store rabarbraplanter.

Denne rabarbra- og jordbærchutneyen er det godt med krydder i. Den er ikke spesielt sterk og har litt asiatisk preg over seg.  Nydelig som smakfult tilbehør til grillet kylling eller kalkun.

Til  tre glass med krydret rabarbra- og jordbærchuteny trenger du:

0,6 kg rabarbra
0,4 kg jordbær
2 rødløk
2-3 fedd hvitløk
20 gram ingefær
1 chili

1/2 kanelstang
1 ts korianderfrø
1 ts kardemommefrø
1 stjerneanis
6 ss eplesider eddik

250 g brunt sukker
Litt saltFinhakk løk og kutt opp rabarbra i passe biter. Ha løk, rabarbra og jordbær i en passe stor gryte. Finhakk hvitløk og chili og ha det i gryten sammen med raspet ingefær. Mal opp korianderfrø og kardemommefrø og tilsett kryderene i gryten. Ha i kanelstangen og stjerneanis og tilsett eplesider eddik og litt salt. Tilsett til slutt det meste av sukkeret, men hold tilbake litt, slik at du har mulighet til å justere sukkermengden i chutneyen.

Kok opp og la chutneyen småkoke i en times tid til den begynner å tykne. I løpet av denne prosessen er det viktig å smake chutneyen til. Tilsett mer sukker hvis du synes den er for syrlig i smaken. Hvor mye sukker som behøves er avhengig av hvor mye syre det var i rabarbraen din. Her er det eneste som hjelper å smake seg frem til en er fornøyd med resultetet. Når smaken i chutneyen er slik du ønsker fisker du ut kanelstangen og stjerneanisen.

Steriliser glass og lokk og ha rabarbra- og jordbærchutneyen over på glassene. Oppbevares kjølig og mørkt til du griller og vil servere et godt krydret tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar