torsdag 5. mai 2016

Tomatchutney med kanel og stjerneanis

Vårsola har begynt å varme og med økende temperatur kommer også grillduften snikende fra hagene rundt om kring. Vi griller gjerne fra påske og langt ut på høsten og varierer med kjøtt, kylling, fisk, sjømat, grønnsaker og frukt på grillen. Men uansett hva vi griller så løfter det måltidet å ha godt tilbehør.


Tilbehør til grillmaten som er enkelt å lage og fint å ha på lur i kjøleskapet er chutneyer. Du kan lage flere glass om gangen og oppbevare dem i kjøleskapet til du skal dekke bordet. Denne chutneyen er både syrlig, søt og hot på en gang, men du kan selvsagt variere hvor sterk du ønsker å ha den. Oppskriften gir en ganske hot chutney, men det avhenger selvsagt av hvor sterke chili du bruker. 

Til tre glass trenger du:

1 kg gode røde tormater
2-3 rødløk
2 røde chili med frø
80 gram ingefær
0,5 dl risvins eddik
1 ts maldon salt
1 dl sukker
1/2 kanelstang
1 stjerneanis

Finhakk rødløk og chili og skjær tomatene i terninger. Rasp ingefæren og ha alt i en passe stor gryte. Tilsett eddik, maldon salt og sukker og la alt sammen få et oppkok. Når grønsakene har væsket seg tilsettes kanelstang og stjerneanis. Kanelstangen og stjerenanisen skal koke med i tomatchutneyen og deretter plukkes ut når du synes smaken er slik du ønsker.

La blandingen koke til den er passe tykk og litt seig og klissete. Dette tar rundt en time, litt avhengig av hvor mye væske tomatene inneholder. Smak litt innimellom slik at du vet når du skal plukke ut kanelstangen og stjerneanisen.

Steriliser noen fine glasskrukker med skrulokk og ha chutneyen over på disse. Oppbevar tomatchutneyen mørkt og kjølig til du skal bruke den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar