onsdag 4. mai 2016

Langtidsstekt kylling med timian, hvitløk og kokossaus

Nå på våren er det deilig å tusle i hagen og nyte solstrålene som endelig begynner å varme. Selv uten hage har du nok lyst til å bruke tiden i vårsolen i stedet for på kjøkkenet. Da er det utrolig fint å kunne sette en kylling eller to på svak varme i ovnen og rett og slett gå ut i sola uten å måtte tenke på middagen...


Kylling er noe av det vi i Norge kanskje spiser mest av og det gjenspeiler utvalget i butikkene. Utvalget er bredt og du kan kjøpe alle deler av kyllingen som du måtte ønske. I denne retten har vi brukt hel kylling av god kvalitet.

Til en lagtidsstekt kylling trenger du:

1 stor kylling
100 gram smør
4-5 fedd hvitløk
1 god neve hakket fersk timian
Salt
Pepper

Til sausen trenger du:

Kyllingkraft
1 boks kokoskrem
1 ss mushroom soyasaus
2 ss finhakket timian
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
Pepper
2-3 ts maizennamel til jevning

Skyll kyllingen og ta tak i skinnet på kyllingen øverst på brystet. Stikk fingrene inn mellom skinnet og brystet og skill skinnet fra brystet. Du må være litt forsiktig når du gjør dette for du har lyst til å bevare skinnet helt, du skal bare skape en lomme mellom brystkjøttet og skinnet. Det sitter en hinne midt mellom kyllingbrystene. Du kan enten lage to lommer eller du kan forsiktig klippe opp hinnen slik at du får en stor lomme.

Bland temperert smør, finhakket hvitløk og halvparten av den hakkede timianen. Fordel halvparten av kryddersmøret i lommen/lommene  og inni skrotten. Gni kyllingen inn med den andre halvparten av smøret. Legg kyllingen i en ildfast form og dryss resten av timianen over. Kvern over litt salt og pepper.

Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 80-100 grader, alt etter hvor lang tid det er til du har lyst på middag. Etter tre til fire timer - avhengig av temperatur og størrelsen på kyllingen tar du kyllingen ut av ovnen og setter opp temperaturen til 200 grader varmluft. 

Hell av kraften fra kyllingen og sett kyllingen tilbake i ovnen. Nå må du passe litt på... Stek kyllingen til den er passe gylden og ta den deretter ut av ovnen. Dekk kyllingen med aluminiumsfolie og et håndkle og la den hvile i et kvarters tid til du er ferdig med resten av måltidet.

Kok saus av like deler kyllingkraft og kokoskrem.  Tilsett mushroom soyasaus (vanlig soyasaus kan også brukes), timian, hvitløkspulver og paprikapulver. Smak til med kvernet pepper. Rør maizennamel ut i litt vann og jevn sausen til passe tykkelse.

Server gjerne med stekte/ovnsbakte potetbåter og ovnsbakt rotgrønnsaker.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar