tirsdag 8. september 2015

Pesto til pizza

Pizza er utrolig godt og kan varieres nesten i det uendelige, men pizzasausen er lik for mange av variantene her i huset. Vi bruker som oftest en pesto som pizzasaus. Den er både enkel og rask å lage og holder seg fint i kjøleskapet i en ukes tid.


Vi pleier å ha et tynt lag av denne pestoen på våre pizzaer, og mengden under burde holde til 3-4  pizzaer, men den er enklere å lage når det er litt volum så vi lager nesten aldri kun til en pizza.

Du trenger:

6-8 soltørkede tomater med olje, ev 4-6 ss opphakkede soltørka tomater
2 ss pinjekjerner
En håndfull fersk basilikum
Litt fersk oregano
5 fedd hvitløk
5-8 grønne oliven
Litt raspet parmesan
5 cherry tomater


Pestoen lages enklest ved å kjøre soltørkede tomater og oljen fra disse til en pesto sammen med pinjekjerner, basilikum, hvitløk, grønne oliven og parmesan ved hjelp av en stavmikser. Du kan selv velge grovhetsgraden på pestoen med å styre hvor lenge du lar stavmikseren gå. Vi synes det er helt greit med en litt grov pesto, men her er det bare å prøve seg frem til du finner den konsistensen som passer deg og dine best!