søndag 6. september 2015

Thai pizza med kylling og cachewnøtter

Denne pizzaen er supergod og kan lett bli en slager på fredagskveldene. Start med å lage en god pizzabunn slik at du kan sette den til å heve seg mens du gjør klar det du ønsker å fylle pizzaen med.Til denne oppskriften bruker vi en kyllingfilete til hver pizza, men når vi har besøk går det gjerne med to av denne pizzaen da den er så god!

 

Marinade til to kyllingfileter:

2 ss oyster sauce
2 ss fish sauce
2 ss soya souce
2 grovhakkede røde chilier
3 ss finhakket ingefær
Saften fra en halv lime
3 finhakkede fedd hvitløk

Finhakk chili, hvitløk, ingefær og bland dette sammen med lime, oyster sauce, fish sauce og soya souce. Skjær kyllingen opp i  strimler eller terninger og ha kyllingen og marinaden i en pose. Kjøttet kan gjerne marinere en times tid, men det går fint med litt kortere marineringstid også. Stek kyllingen sammen med marinaden i noen minutter for å sikre at kyllingen er godt nok varmebehandlet. Du trenger ikke å steke kyllingen ferdig - den skal også inn i ovnen sammen med pizzaen etterpå.

I tillegg trenger du : 

Fersk annanas (eventuelt annanas fra boks)
Ost
En neve ristede cachewnøtter
En god neve opphakket frisk koriander
En lime hakket opp i pene båter

3 dl Lettrømme
4 fedd hvitløk

Legg kyllingen med marinaden på pizzabunnen. Marinaden fungerer på denne pizzaen som pizzasaus så det er viktig å fordele den jevnt utover. Skjær annanas i passe biter og fordel den over pizzaen sammen med ristede cachewnøtter. Fordel til slutt litt ost på toppen og stek pizzaen i fovarmet ovnen på ca 230 grader i 10-13 minutter.

Mens pizzaen står i ovnen finhakker du 4 hvitløksfedd og tilsetter dem i lettrømmen. Rør godt og sett hvitløksrømmen tilbake til kjøleskapet inntil pizzaen er klar til servering. Rømmen blir bedre jo lenger den står kaldt i kjøleskapet, så denne kan du også lage i god tid før du skal servere pizzaen.  

Ta pizzaen ut av ovnen og fordel frisk koriander og limebåter over pizzaen. Server med hvitløksrømme.
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar