tirsdag 8. september 2015

Pizzahorn


Gutta mine klager på at det er så kjedelig med bare brødskiver i matpakken på skolen og i barnehagen. du har sikkert hørt det før: "Alle andre har så mye godt i matpakken! Jeg får jo bare brødskiver hver dag!"

Jeg har, som de fleste andre, ikke tid til å stå  å lage spennende matpakker til tre sultne gutter hver morgen, så vi har inngått en avtale - når vi har tid kan gutta være med å bake noe de har lyst til å ha i matpakkene - på den måten får de være med å ta litt ansvar for matpakkene sine selv.

Pizzahorn er enkelt å lage, de kan varieres i det uendelige og er enkle å legge i matpakken. I tillegg er det utrolig gode!

Til 16 horn:

3 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
1 ss sukker
50 gram margarin
ca 500 g hvetemel

Varm opp melken til den er lunken - pass på at melken ikke blir for varm. Gjæren vil dø hvis temperaturen er over 40 grader. Hvis melken blir for varm setter du den bare på kjøkkenbenken en liten stund til temperaturen er passe. Tilsett salt og sukker og løs gjæren opp i melken.
Smuldre margarin i melet og tilsett væsken. Elt deigen til den er glatt og smidig - 10-15 minutter.
Legg et rent kjøkkenhåndkle over deigen og la den heve til dobbel størrelse - ca 1 time.

Når deigen står til heving kan du klargjøre fyllet til hornene. Start med å lage pesto til pizza. I tillegg til ingrediensene til pestoen trenger du en pakke med Jacobs utvalgte fennikel- og pancettapølser
(eller en annen rå pølse som du liker godt) og revet ost. Dra skinnet av de rå pølsene og del pølsene opp i små kjøttboller.

Del deigen i to like store emner og kjevle hvert av emnene til en runding. Fordel et tynt lag med pesto over"pizzaene" før du deler dem opp i 8 "pizzastykker" hver. Fordel kjøttbollene og osten og rull stykkene til horn fra den brede siden og inn mot spissen. Sett hornene på stekebrett og etterhev dem i ca. 45 minutter.

Varm opp ovnen til 220 grader og stek hornene i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

Hornene kan fint fryses. Hvis du har frosne horn i frysen kan de fint tas opp på morgenen og legges rett i matboksene - de tiner til lunch. Og skal gutta på tur med bål og grillmat er disse en perfekt erstatning til pølser...

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar