350 g hvetemel
100 g siktet rugmel
50 g sammalt rugmel
½ ts tørrgjær
1 liten ts salt
1 ts honning
4 dl romtemperert vann
Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og bland med en slikkepott. Tilsett det tempererte vannet og rør deigen sammen. Du trenger ikke å røre så mye. Deigen skal være litt mer klissete en når du lager vanlig brød som du elter, men den skal ikke være så klissete at den flyter utover i bollen. Juster med hvetemel hvis den blir for flytende.
Dekk bakebollen med plast og sett bollen på en lun plass på kjøkkenbenken. Deigen skal heve i romtemperatur natten over til du er et par timer unna det tidspunktet der du har lyst til å servere rundstykkene.
Deig-emnene legges forsiktig i gropene på et muffinsbrett som du på forhånd har smurt med litt olje. Jeg pleier å passe på at bretter og skjøter vender ned, slik at overflaten blir jevn og fin. Dekk muffinsbrettet med ett rent klede og sett brettet en lun plass. Rundstykkene skal nå etterheve til dobbel størrelse - ca. 45 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Hvis du ønsker en ekstra sprø skorpe på rundstykkene kan du sette opp temperaturen de siste 5 minuttene av steketiden.
Server nystekt med smør og godt pålegg eller til en god suppe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar