lørdag 17. september 2016

Syltet rødløk

Syltet rødløk smaker utrolig godt og kan brukes som tilbehør til veldig mye. Vi liker svært godt å bruke den til hjemmelagede hamburgere siden den legger til en ekstra dimensjon i det totale smaksbildet av burgeren, men også til annen grillmat er syltet rødløk et utrolig godt tilbehør.


Til et stort norgesglass trenger du:

4 rødløk
0.6 l eddik
1 dl sukker
1.5 dl vann
30 gram ingefær

Skjær løkene og ingefæren opp i tynne skiver og legg det løken i en gryte med ingefær inn i mellom lagene. Hell over eddik, sukker og vann og la alt få et lite oppkok.

Ta gryten av platen og la den stå til avkjøling en liten stund før du legger rødløk og ingefær over på et rent glass. Fyll opp med laken til toppen av glasset og sett på lokket. Syltet rødløk har lang holdbarhet og du kan derfor trygt lage en god porsjon slik som vi har gjort her. Oppbevar glasset med rødløk kjølig og mørkt til du skal bruke den.

1 kommentar:

  1. laget syltet rødløk. ble mye lake igjen. Om jeg bruker opp resten,må den kokes opp igjen.

    SvarSlett