tirsdag 20. september 2016

Hjemmelagede hamburgerbrød

Vi er glade i å grille, og griller gjerne hele året hvis vi får muligheten. En favoritt på grillen er hamburgere og da med hjemmelagede hamburgerbrød til. Utrolig godt!


Skal du lage både hjemmelagede hamburgerbrød, hamburgere og tilbehøret til en god burger trenger du god tid og gjerne noen hjelpere! Men det er vel verdt arbeidet - og det er jo lov å hygge seg mens man jobber ;)

Til 12 store hamburgerbrød trenger du:

6 dl melk
50 gram gjær
1 ts salt
4 ss olje
Ca 1 kg hvetemel
Sesamfrø til pynt

Varm opp melken til den er lunken og rør ut gjæren. Tilsett olje og salt. Vi pleier å bruke en smaksløs olje som solsikkeolje, rapsolje eller soyaolje. Elt inn melet til du har en blank og smidig deig. Ikke tilsett alt melet på en gang - hold tilbake litt slik at du har mulighet til å justere deigen. Den skal ikke være for fast, men heller ikke klissette. La deigen elte 10-15 minutter og dekk deretter bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Strø litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut. Del deigen i 12 jevne emner og trykk emnene litt flate. Her kan du justere litt i forhold til hvordan du ønsker hamburgerbrødene dine. Vi pleier å lage litt store, men ikke for høye brød da det blir lettere å bite over hamburgeren etterpå, men det er selvsagt en smakssak. Husk at brødene hever seg en god del under etterhveingen.

Legg hamburgerbrødene på bakebrett (6 stk. på hvert brett) og pensle med litt lunken melk før du strør over litt sesamrfø. Dekk til bakebrettene med rene kjøkkenhåndklær og etterhev hamburgerbrødene på en lun plass i 40-50 minutter til ca. dobbel størrelse.

Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist. Server sammen med hjemmelagede hamburgere, syltet rødløk og vår gode hamburgerdressing!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar