tirsdag 6. september 2016

Kyllingknytter

Disse kjempegode kyllingknyttene har masse smak og egner seg ypperlig som en egen liten lunch-rett eller som en del av tapasbordet. Hvis du bruker butterdeigplater fra frysedisken blir de i tillegg enkle å lage og du klarer fint å lage dem samtidig med alt annet som pågår på kjøkkenet i forkant av tapasbordet.


De mest dominerende smakene i disse små knyttene er soltørkede tomater og blåmuggost - en kombinasjon som alle her i huset synes smaker fortreffelig, men du kan selvsagt tone ned en av smakene hvis du ønsker det.

Til 12 kyllingknytter trenger du:

6 plater butterdeig
1-2 kyllingfileer (avhengig av størrelsen)
3 skiver bacon
50 gram kraftig blåmuggost
Rød pesto
Chiliolje

Hvis du ikke allerede har litt rød pesto i kjøleskapet begynner du med å lage den.
Skjær kyllingen i forholdsvis små biter og stek kyllingbitene til de nesten er gjennomstekte i chiliolje. Bruk en kraftig chiliolje - gjerne vår hjemmelagde chiliolje.

Legg butterdeigplatene på kjøkkenbenken og vurder om du skal kjevle dem ut eller om du kan bruke dem slik de er. Du trenger butterdeig som er 3-4 mm tykk. Skjær butterdeigen i kvadrater på ca 10x10 cm. Fordel en halv ts rød pesto på hver av butterdeig-kvadratene, men la det være igjen en god kant som ikke har fått pesto på seg.

Fordel de halvstekte kyllingbitene over pestoen og legg strimlet bacon og noen terninger blåmuggost på hver av haugene med kylling.

Pensle hjørnene med med vann, egg eller litt melk og løft hvert av hjørnene på kvadratet mot hverandre slik at de danner en topp. Klem hjørnene godt mot hverandre slik at de sitter fast i hverandre og ikke går opp når du steker knyttene. Du trenger ikke å klemme alle kantene på knyttene igjen, kun hjørnene (se blidet til høyre). På den måten får du åpninger som slipper ut damp og i tillegg vil du kunne skimte fyllet i knyttene etter steking, noe vi synes ser litt lekkert ut.


Stek kyllingknyttene midt i ovnen på 200 grader med varmluft i ca. 20 minutter. Følg litt med i ovnen og ta knytene ut når de begynner å bli litt gyldne og butterdeigen har puffet seg opp.

Server med det samme, gjerne med en god tomatsalat og litt basilikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar