tirsdag 20. september 2016

Dressing til hamburger

Vi har hentet inspirasjon i fra "dressingen som alle i Oslo snakker om" men har laget aioli som basis, ikke majones. Det som skiller majones fra aioli er ofte at det er hvitløk i tillegg i aiolien. Denne dressingen er rask å lage dersom du kan trikset med å lage majones. Kunsten er å bruke stavmikser med et silynderformet glass/plastglass som er litt høyt. Stavmikseren bør akkurat kunne passe nedi glasset noe som vil resultere i en form for vakuum som gjør at det er lett å få blandet inn oljen i masjonesen uten at det skiller seg. Les mer om det i vår oppskrift på majones på under 2 minutter.


Til en god skål med dressing trenger du:

3-4 stk sylteagurk, hele
2-3 fedd hvitløk (knuste i morter)
Ca.100g ketchup (vi liker Heinz best)
300g majones
50g Dijon sennep

Lag majones og ha den oppi en blender. Tilsett syltagurk, hvitløk, ketchup og sennep og kjør blenderen inntil du får den finheten i dressingen som du selv ønsker. Vi liker at det er litt tekstur på dressingen så vi lar den ikke kjøre så lenge.

Server som tilbehør på grillfesten og nyt en hjemmelaget hamburger i deilig nybakt hamburgerbrød. Gjerne sammen med tilbehør som syltet rødløk, salat, tomat og alt det andre som du liker til hamburgeren din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar