lørdag 17. september 2016

Frokostscons med frø

Vår eldste sønn Sebastian på 11 år har begynt med "Mat og helse" på skolen. Noe av det første de lagde var scones og da han gjerne prøver ut oppskriftene hjemme også har vi fått servert scones til frokost de to siste helgene.

Denne varianten frokost-scones er halv-grove med litt helkorn og frø i. Det gir en god smak og passer perfekt til en sen søndagsfrokost! Du trenger selvsagt ikke bruke muffinsformer slik som Sebastian har gjort, men det blir muntert på bordet og formen på sconsene blir artig!

Til 16 muffinsformede scons trenger du:

550 g hvetemel
280 g sammalt hvete, finmalt
30 gram helkorn
30 gram linfrø
30 gram sesamfrø
2 ss bakepulver
2 ts salt
2 ss sukker
8 ss olje med nøytral smak som mais- eller rapsolje
6 dl lettmelk

Start med å blande sammen mel, korn, frø, bakepulver, salt og sukker i bakebollen, men hold igjen på litt av hvetemelet slik at du har mulighet til å justere litt på slutten. Tilsett olje og melk og rør sammen deigen. 

Ikke bearbeid deigen for lenge og juster med litt mer mel hvis deigen er klissete. Strø litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut på bordet. Del deigen i 16 like store deler og rull ut delene til rundstykker. Legg scones-emnene i muffinsformer og pensle med melk og dryss litt sesamfrø og linfrø over hver scones.
 
Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 20 minutter til de har hevet seg opp og blit gyldne. Ta sconsene ut av formen og avkjøl dem på en rist. Server mens de enda er varme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar