Til to brett med eplesnurrer (24 stk.) trenger du:
3,5 dl melk
50 gram gjær
100 gram smør
3 ts kardemomme
1 ts salt
1 dl sukker
ca. 1 kg mel
Til fyllet trenger du:
Ca. 5 dl eplesyltetøy
Kanel
Perlesukker
Varm melk forsiktig til den er lunken og løs opp gjæren i melken. Smelt smør og tilsett smør, sukker, salt og kardemomme til melkeblandingen. Elt inn mel til en blank og smidig deig. Hold igjen på litt av melet og juster mot slutten. La deigen elte ca. ti minutter. Deigen skal være blank og smidig og slippe kantene på bakebollen.
Dekk deigen med et klede og sett den til heving på en lun plass. Deigen skal heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Strø mel på kjøkkenbenken og hvelv ut deigen. Kjevle deigen ut til et rektangel og fordel eplesyltetøy ut over deigen. La 5-10 cm av deigen langs den lange siden være uten syltetøy. Hvis du har laget eplesyltetøyet samtidig med gjærdeigen er det viktig at du lar eplesyltetøyet avkjøle godt slik at temperaturen ikke dreper gjæren i deigen når du fordeler syltetøyet over deigen.
Skjær ca. 2 cm skiver av rullen og legg dem på et bakebrett kledd med bakepapir. Strø litt perlesukker over eplesnurrene og dekk dem med et rent klede og la dem heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Stek snurrene midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne i fargen. Pass på mot slutten av steketiden så snurrene ikke blir for mørke på fargen.
Avkjøl på rist, men spis dem gjerne mens de enda er varme og deilige!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar