søndag 28. august 2016

Pizza med skogens gull, blåskimmelost og bacon

Fersk sopp er utrolig godt og vår mest kjente og ettertraktdede sopp, kantarell, har en krydret og deilig smak. I denne pizzaen har vi blandet smaken fra kantarellen med den salte baconsmaken og den kraftige smaken av St. agur (blåskimmelost). Resultatet er en pizza litt utenom det vanlige, med en fantastisk smak!


Vi skulle gjerne kunnet mer om sopp og har alltid gått sammen med soppkjennere hvis vi har plukket sopp selv. Kantarellen klarer vi fint å gjenkjenne, og på vestlandet har vi plasser vi vet at det bugner når det er gode soppår, men her på østlandet er vi fremdeles ikke så kjente at vi vet hvor vi skal gå for å plukke kantarell. Men heldigvis er kantarellen å finne i butikkene nå på høsten, og hvis du ikke er en ivrig sopp-plukker kan du likevel nyte smaken av "skogens gull" slik som i denne deilige pizzaen.

Vi har i tillegg til de ingrediensene du finner under brukt vår egen hjemmelagede pizzabunn
og rosmarinolje.

Til fyllet til en pizza trenger du:

100 gram kantarell
100 gram tørrsaltet bacon
50 gram st. agur (eller annen blåskimmeost)
50 gram mozzarella av bøffelmelk
Mozzarella til å stø over pizzaen

Rosmarinolje
Rosmarin

Til den hvite sausen trenger du:

1 dl lettrømme
1-2 fedd hvitløk
1 ss finhakket rosmarin

Lag først deigen til pizzabunnen. Mens deigen hever, finhakker du hvitløk og rosmarin og bland det med rømme. Sett den hvite sausen i kjøleskapet til pizzabunnen er ferdig.

Skjær kantarellene i passe biter og del st. agur (eller annen blåskimmeost) og mozzarellaen av bøffelmelk i terninger. Klipp bacon i tynne strimler og klipp litt rosmarin i pene "buketter".

Når pizzadeigen har hevet, kjevler du den ut og legg et tynt lag hvit saus på pizzabunnen. Fordel kantarell, bacon, St. agur og mozearellaen av bøffelmelk jevnt ut over pizzaen. Strø til slutt litt mozzarella over pizzaen og stek den i ovnen i 10-12 minutter på 220-250 grader. Sett gjerne på grillelementene på slutten av steketiden, men pass godt på slik at pizzaen ikke blir brent.

Ta pizzaen ut av ovnen og drypp litt rosmarinolje og noen kvister rosmarin jevnt ut over pizzaen. Server med det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar