onsdag 27. juli 2016

Indisk tandoori-wrap med mango-chutney og raita

Indiske wraps, kalt "kati rolls", er populært som street food i India, og vi forstår godt hvorfor! Disse wrapsene er fylt med deilig tandoori kylling, grønnsaker, mango chutney og raita - utrolig godt!
Kati rolls er like enkel å lage som den meksikansk-inspirerte wrap'en, så hvis du liker indiske smaker kan du enkelt bytte ut fredagens taco eller burrito med kati rolls.


Når du skal lage denne tandoori wrap'en kan det være lurt å planlegge litt i forkant slik at det ikke blir for mye å gjøre på en gang. Mango chutney kan du med fordel lage ferdig på forhånd slik at den står klar i kjøleskapet. Når vi lager chutney lager vi så mye at vi har chutney i kjøleskapet til mage forskjellige anledninger en stund fremover. Også raita kan lages ferdig tidligere på dagen og oppbevares i kjøleskapet til den skal spises.

Til 6 personer trenger du:

1 porsjon hjemmelagede tortilla
1 porsjon raita 
Litt mango chutney
900 gram kyllingfilet
1 rødløk
1 rød paprika
1 orange paprika
1 hode salanovasalat
1 agurk

Tandoori-marinade til kyllingfileten:

4 dl lettrømme
5 ts tandoori Masala
3 ts hakket og mortet frisk ingefær
6 fedd hakket og mortet hvitløk

Start med å skjære kyllingfileten i strimer og bland sammen med marinaden. Ha både marinaden og kyllingstrimlene i en pose og sett kyllingen til marinering.

Mens kyllingen marineres lager du hjemmelagede tortilla. Når du begynner å nærme deg ferdig med å steke tortillaene klargjør du grønnsakene. Skjær rødløk i tynne sirkler, paprikaen i tynne strimler og agurken i staver. Ta roten og bunnen av salanovasalaten.

Ta kyllingen opp av marinaden og stek den i stekepannen. Det gjør ikke noe at mye av marinaden blir med opp i stekepannen - det er masse god smak i den! Når kyllingen er ferdig stekt kjenner du på lukten at det nærmer seg ordentlig god mat!

La store og små selv lage sine wraps med å legge en passe mengde salat, tandoori-marinert kylling, raita, mango-chutney, rødløk, paprika og agurk på hver sin wraps og folde den sammen.
Så er det bare å nyte den runde men likevel litt hotte smaken av india!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar