søndag 24. juli 2016

Bringebær mojito

Det er sommer og temperaturen har krøpet opp til et nivå som vi her i Norge ikke har så mange uker i året. Det er med andre ord bare å nyte lange varme sommerkvelder når vi nå har muligheten, og hva er vel da bedre en å sitte ute i hagen sammen med hyggelige venner og nyte en iskald frisk bringebær mojito?


Oppskriften vi har laget her er for en bringebær mojito, men det er like enkelt å lage to eller fire!
Inviter noen gode venner over og nytt en den når det begynner å mørkne den lange deilige sommerkvelden  legger seg rundt deg og du sitter og lurer litt på om dere skal finne frem et pledd eller to, eller om dere rett og slett skal la det være...

Til et glass bringebær mojito trenger du:

6 bringebær (2 til garnutyr)
1/2 lime
8-10 friske mynteblader
1 ts sukker
4 cl rom
Sprite
Isbiter (gjerne knuste)

Finn frem et pent glass. Det trenger ikke å være så stort. Vi har brukt dessertglass til våre bringebær mojitoer. Del en halv lime i fire båter og press saften av to av båtene opp i glasset. Tilsett en liten t-skje sukker og rør runde slik at sukkeret begynner å løse seg opp.

Mos fire av bringebærene. En måte å gjøre dette på er å legge ett og ett bringebær i en skje og presse baksiden av en annen skje mot bæret slik at det moses. Hvor mye du velger å mose bringebærene påvirker fargen på mojitoen. Bær som er most mye avgir mye farve, bær som er mindre most avgir mindre farve. Ha bringebærmassen opp i glasset og rør godt.

Ha myntebladene i en morte og knus dem godt. Skrap myntemassen opp i glasset og rør godt slik at den knuste massen fordeler seg jevnt i bringbær/lime saften. Fyll på med 2-3 isterninger eller knust is og tilsett de siste to limebåtene. Hell til slutt 4 cl bacardi i glasset og fyll opp med sprite.

Pynt med to hele bringebær og toppskuddet fra en mynteplante og server mens isen ennå klirrer i glasset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar