tirsdag 19. juli 2016

Rabarbramojito

Nå på sommeren når kveldene er lange og lyse er det koselig å invitere venner og familie på besøk. Da er det deilig og rusle rundt i hagen med en god drink og godt selskap. Disse drinkene passer perfekt som en søt velkomstdrink eller som "dessert" litt utpå kvelden når roen har senket seg over hagen.


Drinken er av det søte slaget, men du kan justere litt på hvor søt du ønsker den med å justere mengden rabarbrasirup. Sirupen er meget søt i seg selv så du trenger absolutt ikke å tilsette ekstra sukker.

Hvis du har behov for en alkoholfrie varianter av denne drinken lar du være å ta oppi rom. Her er det så mange gode smaker at det fungerer helt fint, men det kan kanskje være lurt å ta en annen type glass til den alkoholfrie varianten slik at det er mulig å se forskjell på dem. 


Til et glass trenger du:

4-6 mynteblader
1/2 lime
2-4 cl rabarbrasirup med lime og rosmarin
2 cl bacardi
Is
Sitronbrus
Mintblader til pynt

Vask limen godt før du deler den i båter. Press saften av halvparten av limen opp i glasset, press litt av saften av den andre halvparten av limen i glasset, men ikke press mer en at båtene kan brukes som pynt i glasset.

Ta de intakte limebåtene opp i glasset og hell over 2-4 cl rabarbrasirup med lime og rosmarin, bacardi og 2-3 isbiter.

Knus myntebladene i en morte eller finhakk bladene. Hvilke metode du velger vil påvirke smak og utseende på drinken litt. Knuste blader gir mer mintsmak, men de knuste bladene blir mørke og ikke så pene å se på. Hakkede blader holder seg penere, men gir fra seg litt mindre smak. Begge deler fungerer, så det er opp til deg hvordan du ønsker drinken. Ha myntebladene opp i glasset og bland med en liten skje. Fyll opp glasset med sitronbrus og pynt med en liten kvist eller et toppskudd av mynte på toppen. Sett glassene på et pent fat og server ute i hagen.

Ha et sugerør eller en liten rørepinne i hvert glass ved servering. Sirupsblandingen vil synke til bunnen av glasset og lage et rosa lag nederst. Det ser flott ut ved servering, men det er også der det meste av smaken sitter, så gjestene må gi innholdet i glasset en liten svingom før drinken nytes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar