onsdag 20. juli 2016

Hjemmelaget majones på under 2 minutter

Det er ikke så ofte vi bruker majones på noe, men når vi en fin sommerkveld har planer om å kose oss med reker på loff og et glass hvitvin er det utrolig godt med hjemmelaget majones til.

Du tror kanskje at majones er vanskelig å lage, men det er det slett ikke - det meste av det du trenger har du antagelig allerede i hyllene på kjøkkenet.  I tillegg er det morsomt å se transformasjonen eggeplommene går igjennom når de blir tilsatt eddik og olje.


Finn frem ingrediensene og gi det et forsøk! Du får ikke bedre majones en den du lager selv, men vi bør kanskje advare om at dette (så vidt vi kan forstå) ikke er en "lett" variant :)

Vi har noen triks som gjør at vi aldri feiler med majonesen, så les gjennom hele oppskriften før du setter i gang...


For å lage en god skål med majones trenger du:

4 romtempererte eggeplommer
1 ss eplecider-eddik
2 dl solsikkeolje
1/2 ts dijon sennep
1/2 ts nykvernet pepper

Vi har valgt solsikkeolje da den er ganske nøytral på smaken. Du kan også velge andre oljer, men bruk helst en olje som ikke har mye smak - om det er smak på oljen vil smaken sette sitt preg på majonesen, noe som kanskje ikke passer.

Rør sammen alle ingrediensene unntatt solsikkeoljen.
Solsikkeoljen skal nå tilsettes i en tynn stråle mens du rører kraftig i eggeplommene.

Flere ser på det å lage majones som det garanterte nederlaget siden det ikke er så lett å blande inn oljen i eggeplommene uten at massen skiller seg. Trikset er å bruke en stavmikser sammen med en beholder som nesten er like smal som stavmikseren. Dette skaper en rask nok sirkulasjon på bakgrunn av vakuum som oppstår i bunnen av beholderen når du bruker stavmikseren.

Tilsett nå solsikkeoljen i en jevn og tynn stråle mens du kjører stavmikseren på fult for å blande ingrediensene sammen. Her er det viktig å balansere slik at riktig mengde olje helles ned i eggeplommeblandingen. Det er nemlig viktig å ikke være for treg med å helle oljen oppi da reaksjonen mellom olje, eggeplommer og eddik gjør at majonesen fort blir ferdig.

Ha majonesen over i en pen skål og server den sammen med reker og hvitvin en fin sommerkveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar