søndag 24. juli 2016

"Koko"-riddere

Av og til kommer det opp ønsker om arme riddere til lunch eller kveldsmat. En gang dette ønsket kom opp hadde vi eggehviter i kjøleskapet som rester etter noe annet vi hadde laget. Det ble derfor raskt enighet om at vi kunne lage arme riddere, men etter en rask ekspedisjon inn i kjøleskapet fant vi ut at vi dessverre ikke hadde melk. Skuffelsen hos minstemann var stor og vi fant derfor ut at vi kunne prøve å lage ridderene med kokosmelk, som vi så godt som alltid har i boden.


Vi satte i gang og til alles overraskelse ble kokos-ridderene kjempegode! De ble raskt døpt om til "koko"-riddere og en ny rett hadde sett dagens lys som et resultat av rester og mangler :)

Til ca. 8 store skiver "koko"-riddere:

8 skiver brød
8 eggehviter (eller 4 egg)
1/2 boks kokosmelk
2 ss sukker
Kanel

Du kan fint bruke hele egg og ikke bare eggehviter, eller du kan blande rester av egg du har brukt til noe annet med hele egg - alt fungerer :)

Bland egg, kokosmelk og sukker i en flatbunnet skål og visp godt slik at eventuelle klumper i kokosmelken løser seg opp i eggeblandingen. Legg så mange brødskiver som du har plass til i skålen og la dem trekke til seg eggeblandingen, snu skivene etter en liten stund slik at de blir gjennombløte.

Varm opp stekepannen til middels varme og ha litt smør i pannen. Når smøret har smeltet legger du de gjennomtrukne brødskivene i stekepannen og steker dem på begge sider til de er litt sprø og gyldne utpå og myke og varme inni.

Dryss litt kanel over "koko"-ridderne og server med det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar