fredag 22. juli 2016

Hjemmelaget tortilla

Vi kjøper ofte tortillas ferdig i butikken, for selv om det er enkelt å lage hjemmelagde tortillas tar det fort litt lengre tid en og energi en det du har på en fredagskveld. Men når det er sagt er det en helt annen opplevelse å lage dem selv! Det er mye mer morsomt å lage tortillas selv, særlig nå hele familien kan stå på kjøkkenet og lage dem sammen - og selvsagt smaker de også bedre!


Det er ganske enkelt å lage hjemmelagede tortillas, og etter du har laget det en gang tipper jeg at det sitter langt inne å kjøpe dem ferdig på butikken hvis du har tid til å lage dem selv.

Til ca 14-16 tortillas trenger du:

3 mummikopper med hvetemel
1 mummikopp med varmt vann (ca 37 grader)
1 strøken teskje med salt
1 ts bakepulver
1/2 mummikopp med solsikkeolje

Start med å blande sammen det tørre og tilsett deretter det våte. Elt sammen, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin inntil deigen er smidig og ikke altfor klissete. Blir deigen for klissete supplerer du med litt mer mel. Vi brukte en mummikopp som måleenhet, den rommer ca. 250 ml. Når deigen er ferdig eltet setter du den til side og dekker den med ett rent kjøkkenhåndkle. La tortilla-deigen hvile i ca. 15 minutter.

Del deigen i 16 like store biter. Dekk til tortilla-emnene med kjøkkenhåndklet. Strø godt med mel på bordet og finn frem det første emnet. Trykk det flatt med hendene og kjevle emnet ut så tynt som du klarer. Tortillaen vil dra seg litt sammen når du steker den, så den kan godt være litt tynnere en du egentlig tenker at tortillaen skal bli til slutt.

Vi brukte en takke til å steke tortillas, men du kan selvsagt også bruke en stekepanne. Fordelen med takken er at du kan steke tre tortillas om gangen. I tillegg har den ikke kanter slik at det blir enkelt å snu tortillaene.

Stek tortillaene kort tid på hver side på sterk sterk varme. Pass på at du ikke steker dem for mye. Blir tortillaen for mye stekt risikerer du å få tørre/stive tortillas. Tortillaene skal stekes tørre, dvs. kun med melet som henger på tortillaen etter at du har kjevlet den ut. Ikke bruk olje eller smør på stekeplaten. Dersom du får mel som blir brunt og brent på platen børset du melet av platen før du fortsetter.

Tortillaen vil danne bobler i større eller mindre grad når du steker dem. Nå boblene blåser seg opp og du får gyldne til mørke flekker på undersiden av tortillaen er den klar til å vendes.

Når du har stekt tortillaen kort tid på begge sider legger du den på ett lett fuktet kjøkkenhånkle og dekke den til med den andre enden på kjøkkenhånkleet. På den måte holder du tortillaen varm og myk.

Fyll tortillaen med noe godt og nyt resultatet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar