onsdag 20. juli 2016

Bellini med rabarbra

Bellini er opprinnelig en italiensk drink som er laget av prosecco og fersken. Jeg ser for meg at den serveres når gjestene kommer og gjerne sammen med litt oliven, noen skiver parmaskinke rullet opp på en bit honningmelon - selvsagt ute i hagen, med blå himmel i et noe tørrere landskap enn her hjemme.

I denne drinken har vi i mangel av egenproduserte fersken brukt rabarbrasirup som smaksforsterker. Scenarioet ovenfor blir da litt anderledes - Rabarbra-bellinien serveres når gjestene kommer sammen med litt oliven, noen skiver parmaskinke rullet opp på en bit honningmelon - fremdeles ute i hagen, med blå himmel, grønt gress og en variasjon av grønne trær og busker rundt en hage som bugner av stauder og sommerblomster.

Vi valgte å bruke en frisk italiensk prosecco, men du kan også bruke cava eller en champagne (men champagne kan kanskje bli noe dyrt, og slett ikke nødvendig).

Pr. glass trenger du:
4 cl rabarbrasirup
frisk prosecco

Du kan enkelt justere både smak og søthet på drinken med å justere mengden sirup du tilsetter bellinien. Det kan være lurt å smake seg litt frem før du serverer i selskap siden både din valgte prosecco og hvor søt sirup du har vil være med på å avgjøre smak og søthet på bellinien.Det å lage bellinien er enkelt. Mål opp 4 cl rabarbrasirup i hvert glass, fyll opp glasset med prosecco og ha en liten rørepinne i hvert glass. Rabarbrasirupen vil til dels legge seg i bunnen av glasset, rørepinnene er derfor fine å ha til å jevne smaken hvis det er ønskelig. 

Da er det bare å gjenta det norske scenarioet ;)  Server rabarbra-bellinien ute i hagen når gjestene kommer sammen med litt oliven, noen skiver parmaskinke rullet opp på en bit honningmelon - himmelen er blå, gresset er grønt og trær og blomster er bugnende og grønne på en måte som du må på den nordlige delen av jordkloden vår for å oppleve!

God sommer!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar