torsdag 17. mars 2016

Pizza med chevre, valnøtter, pære og parmaskinke

Tenk deg smaken av chevre og valnøtter med et lite hint av noe søtt blandet med litt salt. En utrolig god smakskombinasjon og vel verdt å teste ut!

I denne pizzaen bruker vi grønn pesto i bunnen i stedet for vår vanlige røde pizza pesto. Vi bruker Pesto alla genovese. Du finner denne pestoen i forskjellige varianter i butikken, men prøv deg litt frem hvilke av merkene du liker best! Vi synes det er stor smaksforskjell på de forskjellige merkene og har funnet frem til våre favoritter.  


Start med å lage en god pizzabunn, hvis du ikke allerede har oppskriften i fingrene så kan du sjekke ut vår enkle og gode pizzabunn.  Vi synes vi får best resultat når vi bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok, men har du ikke det så funker det bra uten også!

Til en pizza trenger du:

Pizzabunn
2 ss Pesto alla genovese
1 Pære
100 gram chevre
3-4 ss valnøtter
3-4 flak parmaskinke
Mozerella eller annen pizzaost
Akasie honning
Basilikum

Fordel  pesto jevnt ut over pizzabunnen og skjær tynne skiver av chevre som du legger oppå pestoen. Grovhakk valnøttene og strø dem over før du skjærer pæren i tynne skiver og fordeler over pizzaen. Bruk gjerne en ostehøvel for å få pære-skivene så tynne som mulig. Hell litt akasiehonning over pizzaen i en tynn stråle før du fordeler mozerella eller en annen ost som du liker å bruke til pizza over til slutt. Du trenger mindre ost på denne pizzaen enn du ville tatt på en annen pizza siden det allerede er chevre på.

Stek pizzaen på 220 grader i forvarmet ovn til osten er gylden, 10-12 minutter. Bruk gjerne grillelementene mot slutten av steketiden.

Ta pizzaen ut av ovnen og over på et serveringsfat. Legg på strimler av parmaskinken og basilikum før du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar