onsdag 23. mars 2016

Hjemmelaget lemonade juice

Denne oppskriften er like god som den er enkel. Lemonaden smaker best kald og bør drikkes med en gang mens den er fersk. Første gangen vi laget denne lemonaden ble vi overrasket over at en så enkel oppskrift kan smake så godt.

Kunsten med denne lemonaden er å balansere mengden  sitron og eple. Det kan også variere en hel del på hvor mye juice epler inneholder. Det er derfor viktig at du smaker deg frem til det som er riktig mengde epler og sitron for deg.

Til ca. 1 liter lemonade trenger du:

  • 9 grønne epler
  • 2 sitroner

Vask eplene og husk å fjerne klistremerker om du har kjøpt dem i butikken. Eplene trenger du ikke gjerne skallet på dersom du har en juicer med rasp. Fjern skallet på sitronen slik at alt det hvite fjernes. Det hvite under det gule på skallet smaker svært bittert og passer dårlig i lemonaden.

Kjør eplene i juiceren og smak deretter til med en og en sitron. Bland lemonaden mellom hver sitron og smak før neste kjøres inn i juiceren.

Tilsett litt is hvis frukten ikke var kald når du kjørte den gjennom juiceren. Server lemonaden med det samme.