lørdag 19. mars 2016

Ovnsbakt fiken med chevré, valnøtter og rosmarin

Ovnsbakt fiken på denne måten er utrolig anvendelig og kan brukes både til forrett, som en mellomrett, til dessert og som ekstra lekkert tilbehør til ost. I tillegg er retten enkel å lage både til to og til mange, men pass på at du har plass i ovnen rett før retten skal lages - den bør helst servers med det samme den tas ut av ovnen.


Til hver person trenger du:
  • 1 fiken
  • 20 gram chevre
  • 1 ss valnøtter
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 ts akasie honning

Skjær to dype snitt i fikenene slik at snittene danner et kryss. Finhakk litt av valnøttene og dryss en liten mengde valnøtter inn i fiknene. Skjær passe skiver med chevre og putt disse inn i fikenen. Hakk resten av valnøttene i litt grove biter og strø dem oppå chevreen. Stikk en kvist rosmarin inn i osten. Drypp til slutt halvparten av honningen over fiknene. 

Overfør fiknene til en ildfast form og stek dem i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til osten er gylden og fiknene er myke. Ta gjerne varmluft på de siste minuttene, men hold et øye med fiknene slik at de ikke blir brent. Avhengig av hvor dypt du har snittet fiknene og hvor modne de er vil fiknene i varierende grad legge seg utover. Hvis du ønsker at de skal holde på formen er det lurt å sette fiknene i en muffinsform av silikon som ikke gir etter i kantene.

Når fiknene er ferdig bakte tar du dem ut av ovnen og over på det du skal servere dem på. Drypp over resten av akasie-honningen og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar