mandag 21. mars 2016

Nypresset appelsinjuice med lime og ingefær

Nå som det er priskrig på appelsinene og de er så billige som nå kan man tillate seg å fråtse litt og eksperimentere med forskjellige oppskrifter på appelsinjuice. Dette er en enkel og grei oppskrift hvor resultatet blir en nydelig smak av ferske appelsiner med et friskt inslag av lime og ingefær.

Det er først når du lager juice selv at du skjønner hvor godt juice faktisk kan smake. I tillegg kan du finne dine helt egne oppskrifter som passer perfekt for deg. Det er enklest å lage juice dersom man har  en juicer/presser. Disse koster alt i fra 500.- til i overkant av 1500.- Dersom du skal kjøpe en juicer anbefaler jeg å vektlegge enklest mulig rengjøring ettersom den må rengjøres etter hver gang man lager juice.

Vi foretrekker å lage juice av avkjøl appelsinene slik at juicen blir god og kald når den skal serveres. Hvis du ikke har avkjølet frukt er ett godt alternativ å avkjøle juicen med isterninger, men isterningene vil vanne ut juicen litt.

Til ca. 1 liter juice (avhenger av saftigheten på appelsinene) trenger du:
  • 7 appelsiner
  • 1 stor lime
  • Ingefær (ca 4 cm)


  Skrell alle appelsinene, limen og fyll opp juiceren og sett den på. Det er viktig å få bort skallet på appelsinen og spesielt det hvite under skallet på appelsinen siden det blir en svært besk smak. Vi pleier derfor å skjære skallet av apelsinene med kniv slik at det hvite skjæres bort samtidig.
  Ingefæren trenger du ikke skrelle, du skjærer bare et så stort stykke av knollen som du ønsker og legger stykket direkte i juiceren.

  Den ferske juice som kommer ut av maskinen kan nytes ved frokostbordet eller som en forfriskning i solveggen.

  Vi legger til litt lime for å gjøre juicen litt mer syrlig og ingefær lager en svært god ettersmak på juicen. Men vær litt forsiktig med mengden ingefær, Vår erfaring er at barn fort synes det kan bli for sterkt dersom du tar for mye ingefær.

  En ting nye juicere må være oppmerksomme på er at nypresset juice som regel alltid skiller seg i forskjellige lag når det står en liten stund. Dette er forskjellige enzymer som jobber. Slik fersk juice kalles derfor en levende juice.

  Nytes helt fersk og gjerne som tilbehør til en bedre frokost eller lunch med god gjærbakst!


  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar