søndag 13. desember 2015

Raita


Raita er en indisk yogurtsaus - frisk og smaksrik! Den passer perfekt til godt krydrede indiske retter og er enkel og rask og lage.

Du trenger:

500 gram tyrkisk yogurt
4 fedd hvitløk
1 agurk
1 liten potte mynte
1 ss olivenolje
2 ss nypresset sitronsaft
1/2 ts malt spisskummen

Del agurken i to og deretter fire på langs. Fjern innmaten og rasp deretter agurken på den grove siden på rivjernet. Legg den revne agurk-massen på halvparten av et rent klede og brett den andre halvparten av klede over agurken. Klapp lett på klede slik at klede suger opp vann fra den revne agurken. Sett agurken til side.

Ha yogurt i en skål, finhakk hvitløk og mynte og bland det inn i yogurten. Tilsett spisskummen, olivenolje og sitronsaft og rør godt slik at blandingen ikke får mulighet til å skille seg. Rist all agurken løs fra klede og rør den inn i yogurtblandingen.

Ha raitaen over i en serveringsskål og server som tilbehør til en godt krydret indisk gryte sammen med nanbrød.