torsdag 24. desember 2015

Sennepssild

Under okkupasjonen i andre verdenskrig var sild en viktig råvare for nordmenn og ble tilberedt i alle mulige varianter. Nå vet ikke jeg om det var da sennepssild ble oppfunnet, men det har vært en juletradisjon i hjemmet mitt med sennepssild og julesild som pålegg. Både sennepssild og julesild kan du kjøpe på butikken, men dersom du lager den selv en gang eller to vil jeg tro at du aldri kommer til å kjøpe sennepssild på butikken igjen, men lage selv. Det er svært enkelt og tar kort tid.




Til et stort glass trenger du:

6 stk spekesildfileter skjært i ca 1 cm tykke skiver
2 sjarlottløk skjært i tynne skiver
110 g majones
3 ss Bergbys søte sennep
2 ss Dijon sennep
4 ss fersk dill
1.5 ts epleeddik
1.5 ts sukker
1.5 ts svart pepper



Kapp opp spekesild i passe biter, skjær løken opp i tynne skiver, hakk opp litt fersk dill, blande alt sammen - og sennepssilden er ferdig laget! Finn frem flotte glass, hell det ferdige produktet oppi. Sett glassene i kjøleskapet over natten og nyt hjemmelaget sennepssild til julefrokosten.