torsdag 24. desember 2015

Asbjørns julesild

Sild har vært en juletradisjon i hjemmet mitt med flere forskjellige variasjoner. Både sennepssild og julesild har vært fast innslag på julebordet. Sild i forskjellige varianter kan du kjøpe på butikken, men den hjemmelagede er mye morsommere å dekke på bordet med. I tillegg er det utrolig lett å lage!


Til et stort glass trenger du:

6 spekesild-fileter skjært i ca 1cm tynne skiver
1 dl eddik 7%
1.5 dl sukker
2 dl vann
1 1/2 ts svart pepper
10 stk nellik spiker
3 sjarlottløk skåret i tynne skiver
3 kardemomme kapsler
3 stjerneanis
1/2 kopp tyttebær

Skjær opp silden i passe biter og skjær løken opp i tynne skiver og bland alle ingrediensen sammen. - og julesilden din er ferdig! Finn frem flotte glass, hell det ferdige produktet oppi og sett glasset i kjøleskapet til natten etter. Server silden til julefrokosten.