mandag 21. desember 2015

Pasta tagliatelle med kylling og blåmuggost

En utrolig god pastarett med masse smak! I tillegg er den enkel å lage til mange mennesker. Du må bare ha en stor nok gryte til å koke pasta...


Til 6 gode porsjoner trenger du:

2 store charlottløk (eller flere små)
3-4 fedd hvitløk
1 chili med frø
1 glass soltørkede tomater
2 dl kyllingkraft/buljong
2 dl fløte
100-150 gram Saint Agur (eller annen moden blåmuggost)
1 neve basilikum

5-6 kyllingfileter
100 gram spekeskinke
250 gram pasta tagliatelle

Start med å skjære kyllingfiletene i passe biter til å ta dem i en munnfull. Stek deretter kyllingen i litt olje. Kyllingbitene treger ikke være helt gjennomstekte, de skal senere få et lite oppkok sammen med sausen.

Finhakk charlottløk, hvitløk og chili og fres det i pannen sammen med litt olje til løken er blank og myk. Skjær de soltørkede tomatene i strimler. Bruk gjerne oljen fra tomatene i retten - den inneholder masse smak. Tilsett de soltørkede tomatene og stek dem med i blandingen. Tilsett kyllingkraft og la blandingen småkoke til væsken har kokt inn. Hvis du bruker en stekepanne med litt god diameter tar dette ikke så lang tid. Tilsett fløte og den forhåndstekte kyllingen og la blandingen putre i pannen.

Kok opp vann i en stor gryte og la det fosskoke før du tilsetter tagliatellene. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Skjær spekeskinken i strimler og stek den sprø i litt olje på pannen, del blåmuggosten i terninger og grovhakk basilikum. Rett før servering vender du blåmuggosten og basilikum inn i kyllingsausen.

Server retten i suppeskåler. Legg først tagliatelle, deretter kyllingsausen og garniter retten med sprøstekt spekeskinke og noen basilikumblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar