lørdag 7. november 2015

Minipaier av butterdeig med pesto og chèvre

Disse små paiene passer like godt til tapasbordet som til en bedre lunch, de er enkle å lage og smaker utrolig godt!  Du kan selvsagt lage butterdeigen selv, men vi har denne gangen hentet den fra frysedisken i butikken. Det fungerer helt fint, særlig hvis du bruker denne retten som en del av en tapas - da har man som oftest så mange jern i ilden at det er fint å kunne ha noe som er litt lettvint :)Butterdeigen er i utgangspunktet helt flat, men etter noen minutter i ovnen blåser den seg opp og danner i dette tilfellet kantene på paien. Butterdeig er laget av mel, vann og margarin og kan minne litt om wienerbrød eller croissant. Det ferdig stekte resultatet blir sprøtt og luftig, og med gode smakskombinasjoner blir dette helt fortreffelig. Du kan selvsagt putte hva som helst oppå butterdeigen, men med en kombinasjon av pesto, tomat og chèvre kan det ikke bli annet enn godt!

Til ti små paier trenger du:

2 plater butterdeig
2-3 ss Pesto alla Genovese
10 cherrytomater
60 gram chèvre
Basilikum

Strø litt mel på benken og kjevle ut butterdeigplatene. Det er lurt å kjevle ut platene mens de fremdeles er litt frosne. Har platene tint helt er de vanskeligere å jobbe med.

Stikk ut sirkler med en diameter på ca. 10 cm og legg dem på ett stekebrett kled med bakepapir. Hvor mange butterdeigsirkler du får ut av en plate er avhengig av hvor tynn du kjevler butterdigplatene og hvilke diameter du har på formen din. Vi fikk 5 sirkler ut av hver plate med de målene jeg her har oppgitt.

Fordel litt Pesto alla Genovese på hver pai, men la det stå igjen en kant rundt hele paien som du ikke dekker med noe. Det er denne kanten som blåser seg opp og danner kantene på paien. Smaken på paiene vil være avhengig av pestoen du bruker, så her er det viktig å velge en god pesto! Skjær tomatene i skiver og chèvre i terninger og fordel dem over pestoen.

Stek paiene i ovnen på 200-220 grader i ca. 10 minutter. Følg med på ovnen når du steker. Kantene på paiene skal blåse seg opp og bli gylden og sprø.

Server paiene direkte fra ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar