Denne retten bør du planlegger litt i god tid. Den blir nemlig veldig smaksrik og god hvis du marinerer den over natten, men det går fint med 3-4 timers marinering samme dag som den skal fortæres også.
Du trenger:
1 kg kyllingklubber
1 god neve frisk koriander
1 dl soyasaus
6 cm ingefær
Saften av 1/2 lime
3 fedd hvitløk
2 ss oliven olje (extra virgin)
2 ss smør
1/2 dl honning
Salt og pepper
Rens kyllingklubbene og legg dem en stor brødpose/frysepose og tilsett soyasaus, finhakket hvitløk, saften av lime, finhakket koriander og raspet ingefær. Bland sammen alt i posen og knyt posen pent sammen og legg den i kjøleskapet til marinering over natten.
Øs skyen som ligger i stekepannen over kyllingklubbene mens du snur på dem slik at det til slutt blir en ganske klissete substans rundt klubbene.
Stek kyllingklubbene til de er gyldne og fine og honningen har karamellisert seg og ligger som ett blankt lag rundt kyllingen. Legg deretter klubbene over på en stekeplate kledd med bakepapir og stek dem i ovnen på 220 grader med over og undervarme i ca. 10 minutter.
Nydelig rett til tapasbordet - masse smak med litt sødme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar