søndag 1. november 2015

Honningsglasserte spicy kyllingklubber

Når vi lager tapas har vi mange retter som går mot det salte, vi hadde derfor lyst til å lage en rett som var litt annerledes og som bryter litt med de andre rettene vi pleier å lage. Vi eksperimenterte derfor litt med en gjeng kyllingklubber, mange gode smaker og honning. Dette eksperimentet endte med kyllingklubber som ble marinerte med soya og mange andre gode smaker og deretter ble de honningsglassert. Resultatet ble litt spicy og litt søtt - en fantastisk kombinasjon!


Denne retten bør du planlegger litt i god tid. Den blir nemlig veldig smaksrik og god hvis du marinerer den over natten, men det går fint med 3-4 timers marinering samme dag som den skal fortæres også.

Du trenger:

1 kg kyllingklubber
1 god neve frisk koriander
1 dl soyasaus
6 cm ingefær
Saften av 1/2 lime
3 fedd hvitløk

2 ss oliven olje (extra virgin)
2 ss smør
1/2 dl honning
Salt og pepper

Rens kyllingklubbene og  legg dem en stor brødpose/frysepose og tilsett soyasaus, finhakket hvitløk, saften av lime, finhakket koriander og raspet ingefær. Bland sammen alt i posen og knyt posen pent sammen og legg den i kjøleskapet til marinering over natten.

Dagen etter tørker du forsiktig av marinaden og krydrer med salt og pepper. Smelt smøret i olivenolje i en stor stekepanne som har plass til alle kyllingklubbene. Når smøret slutter å skumme tilsetter du honning og kyllingklubbene. Stek klubbene på middels varme mens du snur og vende på dem slik at  de ikke brenner seg.

Øs skyen som ligger i stekepannen over kyllingklubbene mens du snur på dem slik at det til slutt blir en ganske klissete substans rundt klubbene.

Stek kyllingklubbene til de er gyldne og fine og honningen har karamellisert seg og ligger som ett blankt lag rundt kyllingen. Legg deretter klubbene over på en stekeplate kledd med bakepapir og stek dem i ovnen på 220 grader med over og undervarme i ca. 10 minutter.

Nydelig rett til tapasbordet - masse smak med litt sødme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar