lørdag 15. oktober 2016

Omelett med friske urter og chili

Den andre fredagen i oktober er det verdens egg-dag. Egg spises i alle verdens land og har vært en del av menneskers kosthold så langt bakover i tid som vi har oversikt over. I Norge brukes det i all hovedsak hønseegg, men også vaktelegg fås kjøpt i butikker med godt utvalg.

I denne sammenheng tenke vi å lage en spenstig omelett til frokost med bacon, chili, koriander og basilikum. Både barn og voksne synes dette ble veldig godt, men pass på slik at den ikke blir for sterkt.

Til en stor omelett trenger du:

150g bacon skjært i 1-2cm strimler
6 egg
En god neve frisk basilikum
En god neve frisk koriander
1/2 chili
1/2 paprika 
6 ss melk
Parmesan

Knus eggene og legg i en bolle og tilsett en spiseskje melk for hvert egg. Melken bidrar til at omeletten blir luftig og fin. Visp eggene til en luftig eggemasse. Hakk opp urter, paprika og chilien i strimler og ha det over i bollen med eggblandingen. Surr baconet i litt olje i stekepannen til baconet blir gyldent og hell eggeblandingen over baconet. La omeletten stå og steke på svak varme i ca. 10-15 minutter til eggemassen har stivnet. Når nesten all eggemassen er stiv drar du stekepannen av platen, legger på lokket og la omeletten hvile til egget er helt stivt. Pass på så du ikke har på for sterk varme, da vil det svi seg. Husk også å ta en liten smaksprøve av chilien slik at det ikke blir for sterkt, chili varierer mye i styrke.

Legg litt salat og paprika på en asjett og legg noen stykker omelett over. Rasp litt parmesan over omeletten og server med en liten kvast av basilikum som garnityr. Passer perfekt både til frokost og som en bedre lunchrett!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar