mandag 10. oktober 2016

Blomkålsuppe med bacon

På høsten kommer det masse nyhøstede tradisjonelle norske grønnsaker i butikkene. Blomkål er en av de grønnsakene som vi synes smaker best på høsten og blomkålsuppe er både enkelt å lage og smaker utrolig godt!


Når høsten har kommet krypende og det begynner å bli kaldt er det deilig med en varm- og tykkremet suppe. Denne blomkålsuppen er ganske tradisjonell og gjør nytte av hele blomkålhodet, også stilken.

Til en stor gryte (mer en nok til to voksne og tre sultne barn) trenger du:

2 blomkålhoder
1 løk
1,5 l kjøttbuljong
200 gram bacon
Salt og pepper
Gressløk til garnityr

Brekk eller kutt opp blomkålen i passe store biter og legg bitene opp i en stor gryte. Kutt også opp stilken hvis den er fin og ha med i gryten. Hakk opp løk i passe biter og legg i gryta sammen med blomkålbitene. Hell litt olivenolje i gryta og surr blomkålen og løken i ca 2-3 minutter på middels sterk varme.

Hell i kjøttbuljongen og la blomkålen småkoke til den er mør. Ta ut en del av blomkålbitene og legg til side. Disse bruker du som garnityr når du skal servere suppen.  

La resten av blomkålen koke en liten stund til. Når blomkålene er helt møre og ramler litt fra hverandre bruker du stavmikser til å jevne suppen. Smak til med salt og pepper, men husk at baconet  også er ganske salt - så vær litt forsiktig med saltet.

Del baconet i strimler og stek det på stekepannen. Fordel blomkålsuppen i suppeskåler, legg blomkålbuketter og bacon i hver skål og dryss over litt finhakket gressløk til slutt.  Server blomkålsuppen rykende varm med litt godt nybakt brød til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar