onsdag 29. juni 2016

Pizza med spekepølse og tre typer sopp

Når du rusler rundt i matbutikker når du er på ferie har du uante muligheter til å finne på nye retter du kan lage og fornye gamle retter som du har laget før, men som du kanskje ikke finner ingrediensene til når du rusler rundt i butikken og ser på det som er i hyllene og ikke minst i ferskvaredisken. 

Bruk denne situasjonen som en mulighet og ikke la deg skremme til å velge det trygge som du kjenne igjen navnene på... Hvis det er noe du ikke klarer å finne selv i butikken så er det bare å spørre. Vår erfaring er at de butikkansatte sjeldent snakker særlig godt engelsk og vårt ordforråd på språket der vi er er ofte begrenset. Dette er ingen stor hindring - de fleste er ivrige til å hjelpe og du kommer langt med det internasjonale tegnspråket og google translate...


På vår vandring i den lokale matbutikken fikk vi lyst på pizza. Utvalget av lokale spekepølser var stort og dermed falt valget på en god salami, sammen med sopp og lokale marinerte oliven. 

Til en pizza trenger du:

God salami
To-tre typer sopp, alt etter hva du finner:
- Oyster mushroom (Pleurotus ostreatus)
- Brown beech mucroom (Hypsizgus marmorus)
- White beech mushroom (Hypsizgus marmorus)
Marinerte oliven
Charlottløk
Grillet paprika
Mozzerella
Parmesan

Start med å lage pizzabunn. Mens den hever klargjør du pestoen og fyllet til pizzaen.
Skjær spekepølse, oliven og løk i tynne skiver og hakk den grillede paprikaen i strimler.

Ikke bruk for mye av grønnsakene eller spekepølsen. Det er ganske mange ingredienser på denne pizzaen og det skal bli en tynn italiensk pizza.

Legg et tynt lag pesto på pizzabunnen og fordel grillet paprika, oliven, charlottløt, sopp og spekepølsen over pizzaen. Strø til slutt litt mozzarella over og stek den i ovnen i 10-12 minutter på 220-250 grader. Sett gjerne på grillelementene på slutten av steketiden, men pass godt på slik at pizzaen ikke blir brent.

Ta pizzaen ut av ovnen, strø over litt raspet parmesan og ha noen kvister rosmarin ut over pizzaen. Server med det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar