søndag 19. juni 2016

Rabarbrasirup med lime og rosmarin

Det nærmer seg slutten på rabarbra-sesongen det er nå på tide å høste inn resten av rabarbraen hvis du ikke allerede har brukt alt du har i hagen...

En fin og enkel måte å ta vare på smakene i rabarbraen er å lage rabarbrasirup. Den søte sirupen er nydelig over en god vaniljeis og kan brukes til desserter og i drinker. Prøv den til en deilig sommerdrink!

Du trenger:

400 g rabarbra
1 dl vann
saft av en lime
3 kvister rosmarin
ca 2,5 dl sukker

Vask rabarbraen i rennende vann slik at du får skyldt bort jord og rusk fra hagen. Skjær rabarbraen i terninger og ha den over i en passe stor gryte sammen med vann, saften av en lime og noen kvister rosmarin. Kok opp og la blandingen småkoke i 10-15 minutter. Sil rabarbramassen. La gjerne massen stå og dryppe godt av seg slik at du får med mest mulig av saften.

Mål opp hvor mye saft du sitter igjen med og og hell saften over i en ren gryte. Mål opp tilsvarende mengde sukker og tilsett i saften. Kok opp saft og sukker og la blandingen stå og småkoke til mengden er noe redusert og har tyknet litt. Hvis du ønsker en klar sirup er det viktig å skumme av. Jo bedre du skummer av jo klarere sirup. For å skumme av drar du skummet på toppen av sirupen mot kanten av gryten og løfter det forsiktig ut av gryten og over på en asjett. Når du ser at skummet tykner når du legger det over på asjetten er sirupen ferdig.

Avkjøl sirupen og hel den på en flaske. Nydelig til is eller andre desserter og helt perfekt når du skal kose deg med en kjølig sommerdrink.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar