søndag 26. juni 2016

Grisetryne på Collbató vis

I en liten landsby rett utenfor Barcelona var svigerfar og jeg og handlet inn til grilling i vår spanske feriehage. I kjøtt- og ostedisken kom en lokal Collbató-mann og bestilte noe som så ut som en haug med hud. Damen bak disken brettet ut huden som viste seg å være et grisetryne. Jeg kunne ikke dy meg og måtte spørre hvordan man tilberedte denne retten. Mannen fra Collbató hadde både god tid og syntes nok det var morsomt at turister som oss var interessert i den lokale maten. Han fortalte at vi skulle marinere grisetryne i saften av nypresset sitron og deretter ha på salt og pepper før vi grillet den.


For en fantastisk mulighet til å prøve noen lokale tradisjoner! Og for en utfordring! Svigerfar var helt enig og vi endte opp med å kjøpe et halvt grisetryne og fulgte mer eller mindre Collbató-oppskriften.

Du trenger:

Sitronsaft (ca. 1 dl)
1 dl olivenolje
4 hvitløksfedd
1 tørket chili
1/2 grisetryne
Salt
Pepper

Vask grisetrynet skikkelig slik at det blir delikat og rent. Vær nøye med å vaske godt og pass på slik at det ikke blir noen ørevoks igjen ;) Dersom det er hår på ørener eller huden kan du bruke en kjøkken-gassbrenner til å brenne bort hårene, eventuelt kan du bruke en barberhøvel og barbere grisetrynet. Skal du grille grisetryne på grillen slik som vi gjorde kan du bare la hårene være - de brenne opp på grillen.

Finhakk hvitløk, knus chilien og ha begge deler i olivenoljen. Tilsett nypresset sitronsaft og bland godt. Ha marinadeblandingen over grisetrynet og la det marinere mens du fyrer opp grillen.

Legg grisetrynet over glørene og grill det på god varme til det er gjennomstekt og litt crispy. Del opp i strimler og server med en kald potetsalat.


Dette ble grisegodt og kan anbefales av alle med bacon-elskere :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar